Workshops

Dansimprovisatie

Wat gebeurt er als je vaste danspasjes loslaat? Wil jij ook meer leren vertrouwen op je lichaam? Of meer creativiteit toelaten in je leven?

Bij dansimprovisatie ontwikkel je je eigen danstaal zonder dat die vastligt. Je leert mee te gaan in wat er zich in het moment ontvouwt en leert te spelen met dans en beweging.

Door verschillende opdrachten leer je wat het betekent om te dansen zoals je lichaam je vertelt. We oefenen in samen bewegen terwijl je trouw blijft aan je eigen bewegingsmateriaal. Je leert contact maken met je lichaam, je breidt je bewegingspatronen uit en voelt wat er verder in de ruimte speelt. Aan het einde van de les gebruik je jouw unieke dans in groepscomposities.

Genieten van de dans die ontstaat en je laten raken door wat je maakt

Thema’s die in de cursussen voorbijkomen, zijn tijd, ruimte, gewicht, dynamiek, in contact zijn, eigenheid, en natuurlijk jouw plezier in dans. Ervaring met dans is niet nodig.

Blok 3 loopt van dinsdagavond 14 mei t/m 18 juni. Er staan ook twee workshops gepland: 18 mei van 9.30 tot 12.45 en 15 juni van 14.30 tot 17.45  FB event

Wil je meedoen met de les of een workshop? Je bent van harte welkom!

Meld je aan voor een proefles via Contact. Een proefles kost €10

Op dinsdagavond in CLOUD/Danslab van 20.15-21.45

Facebook pagina

“Elke les is het weer verrassend te zien en ervaren dat de oefeningen leiden tot boeiende dans. Ilse’s bemoedigende instructies geven me richting en vertrouwen waardoor ik mijn dansidioom telkens uitbreid.”  Esther van Bijsterveld

Axis Syllabus Movement Labs

Ben je nieuwsgierig naar hoe je lichaam werkt? Wil je weten hoe natuurkundige principes en anatomische structuren invloed hebben op jouw beweging?

Dan zijn deze danssessies echt iets voor jou. Bij de Axis Syllabus HUB Amsterdam worden regelmatig workshops en Movement Labs georganiseerd.

In één wandelpas zit een wereld van bewegende bogen, lijnen en trekkracht verborgen

De Movement Labs zijn danssessies geïnspireerd door de Axis Syllabus. In de sessies doen we ervaringsgericht onderzoek naar ons lichaam. We onderzoeken de verbinding tussen elementen van het bewegende lijf en hoe die elkaar beïnvloeden. We spelen met een synergie tussen praktijk en theorie en een balans tussen improvisatie en vaste structuur in bewegingsmateriaal. FB pagina

The Axis Syllabus is de naam voor een verzameling van informatie over het menselijk lichaam in beweging, met referenties naar o.a. anatomie, biomechanica, natuurkunde. De Axis Syllabus is bijeengebracht door Frey Faust in 1997 en inmiddels uitgegroeid tot een rijke bron van informatie met daaromheen een alsmaar groeiend netwerk van bewegers en onderzoekers.

www.axissyllabus.org

Evolution Dance

Evolution Dance is een dansende reis langs ontwikkelingsfases die wij als mens, organisatie of maatschappij doormaken.

In de workshop krijg je door dans en beweging inzicht in je essentiële drijfveren. Hoe houd je je staande en waar wil je meebewegen in een constant veranderende omgeving?

In Evolution Dance worden persoonlijke waarden en groepsdynamiek direct voelbaar door de ervaring van beweging, dans en de interactie met anderen. Door specifieke oefeningen en opdrachten vanuit de context van elke opeenvolgende ontwikkelingsfase krijg je inzicht in je bewustzijnsniveaus. Hierdoor kun je vaak makkelijker een volgende stap in je eigen ontwikkeling zetten.

Deze workshop wordt op maat aangeboden en is zeer geschikt voor teams binnen organisaties.