Workshops

Impro Dance The Hague

Wat gebeurt er als je vaste danspasjes loslaat? Wil jij ook meer leren vertrouwen op je lichaam? Of meer creativiteit toelaten in je leven?

Bij dansimprovisatie ontwikkel je je eigen danstaal zonder dat die vastligt. Je leert mee te gaan in wat er zich in het moment ontvouwt en leert te spelen met dans en beweging.

Door verschillende opdrachten leer je wat het betekent om te dansen zoals je lichaam je vertelt. We oefenen in samen bewegen terwijl je trouw blijft aan je eigen bewegingsmateriaal. Je leert contact maken met je lichaam, je breidt je bewegingspatronen uit en voelt wat er verder in de ruimte speelt. Aan het einde van de les gebruik je jouw unieke dans in groepscomposities.

Genieten van de dans die ontstaat en je laten raken door wat je maakt

Thema’s die in de cursussen voorbijkomen, zijn tijd, ruimte, gewicht, dynamiek, in contact zijn, eigenheid, en natuurlijk jouw plezier in dans. Ervaring met dans is niet nodig.

Wil je meedoen met de cursus? Je bent van harte welkom!

Meld je aan voor een proefles via Contact. Een proefles kost €10

Op dinsdagavond in CLOUD/Danslab van 18.15-19.45 en van 20.15-21.45

De huidige cursus zit vol. Je kan je al aanmelden voor de cursus die start op 2 november, schrijf je in voor de vroege of late les via info@ilsevanhaastrecht.nl

Facebook pagina Impro Dance The Hague

“Elke les is het weer verrassend te zien en ervaren dat de oefeningen leiden tot boeiende dans. Ilse’s bemoedigende instructies geven me richting en vertrouwen waardoor ik mijn dansidioom telkens uitbreid.”  Esther van Bijsterveld

Axis Syllabus Movement Labs

Ben je nieuwsgierig naar hoe je lichaam werkt? Wil je weten hoe natuurkundige principes en anatomische structuren invloed hebben op jouw beweging?

Dan zijn deze danssessies echt iets voor jou. Bij de Axis Syllabus HUB Amsterdam worden regelmatig workshops georganiseerd. Movement Labs vinden plaats in Amsterdam of Den Haag.

In één wandelpas zit een wereld van bewegende bogen, lijnen en trekkracht verborgen

De Movement Labs zijn danssessies geïnspireerd door de Axis Syllabus. In de sessies doen we ervaringsgericht onderzoek naar ons lichaam. We onderzoeken de verbinding tussen elementen van het bewegende lijf en hoe die elkaar beïnvloeden. We spelen met een synergie tussen praktijk en theorie en een balans tussen improvisatie en vaste structuur in bewegingsmateriaal. FB pagina Axis Syllabus Nederland

The Axis Syllabus is de naam voor een verzameling van informatie over het menselijk lichaam in beweging, met referenties naar o.a. anatomie, biomechanica, natuurkunde. De Axis Syllabus is bijeengebracht door Frey Faust in 1997 en inmiddels uitgegroeid tot een rijke bron van informatie met daaromheen een alsmaar groeiend netwerk van bewegers en onderzoekers.

www.axissyllabus.org

Evolution Dance

Evolution Dance is een dansende reis langs ontwikkelingsfases die wij als mens, organisatie of maatschappij doormaken.

Hoe houd je je staande en waar wil je meebewegen in een constant veranderende omgeving? Dit is een centrale vraag bij Evolution Dance. In de workshop krijg je door dans en beweging inzicht in je essentiële drijfveren door middel van ervaring, beweging en storytelling.

In Evolution Dance worden persoonlijke waarden en groepsdynamiek direct voelbaar door middel van beweging, dans en de interactie met anderen. Door specifieke oefeningen en opdrachten vanuit de context van elke opeenvolgende ontwikkelingsfase krijg je inzicht in de manier waarop je je oriënteert en reageert in concrete situaties. Deze inzichten kunnen je vervolgens helpen bij de volgende stap in je ontwikkeling. Evolution Dance is een avontuur waarin je jezelf beter leert kennen.

Deze workshop wordt op maat aangeboden en is zeer geschikt voor teams binnen organisaties.