Impro Dance The Hague

Dansimprovisatie

Wat gebeurt er als je vaste danspasjes loslaat? Wil jij ook meer leren vertrouwen op je lichaam? Of meer creativiteit toelaten in je leven?

Bij dansimprovisatie ontwikkel je je eigen danstaal zonder dat die vastligt. Je leert mee te gaan in wat er zich in het moment ontvouwt en leert te spelen met dans en beweging.

Door verschillende opdrachten leer je wat het betekent om te dansen zoals je lichaam je vertelt. We oefenen in samen bewegen terwijl je trouw blijft aan je eigen bewegingsmateriaal. Je leert contact maken met je lichaam, je breidt je bewegingspatronen uit en voelt wat er verder in de ruimte speelt. Aan het einde van de les gebruik je jouw unieke dans in groepscomposities.

Genieten van de dans die ontstaat en je laten raken door wat je maakt

Thema’s die in de cursussen voorbijkomen, zijn tijd, ruimte, gewicht, dynamiek, in contact zijn, eigenheid, en natuurlijk jouw plezier in dans. Ervaring met dans is niet nodig.

Wil je meedoen met de cursus? Je bent van harte welkom!

Meld je aan voor een proefles via Contact. Een proefles kost €10

Op dinsdagavond in CLOUD/Danslab van 18.00 tot 19.30 en 20.00 tot 21.30

De late les op dinsdag zit vol, vanaf 16 april start er een nieuwe cursus op de vroege dinsdagavond van 18.00 tot 19.30. Aanmelden en meer informatie via info@ilsevanhaastrecht.nl

Facebook pagina Impro Dance The Hague

“Elke les is het weer verrassend te zien en ervaren dat de oefeningen leiden tot boeiende dans. Ilse’s bemoedigende instructies geven me richting en vertrouwen waardoor ik mijn dansidioom telkens uitbreid.”  Esther van Bijsterveld

foto door Jonathan Leendertse, gemaakt tijdens een samenwerking met Pianostudio Stefan Petrovic

Evolution Dance

Evolution Dance is een dansende reis langs ontwikkelingsfases die wij als mens, organisatie of maatschappij doormaken.

Hoe houd je je staande en waar wil je meebewegen in een constant veranderende omgeving? Dit is een centrale vraag bij Evolution Dance. In de workshop krijg je door dans en beweging inzicht in je essentiële drijfveren door middel van ervaring, beweging en storytelling.

In Evolution Dance worden persoonlijke waarden en groepsdynamiek direct voelbaar door middel van beweging, dans en de interactie met anderen. Door specifieke oefeningen en opdrachten vanuit de context van elke opeenvolgende ontwikkelingsfase krijg je inzicht in de manier waarop je je oriënteert en reageert in concrete situaties. Deze inzichten kunnen je vervolgens helpen bij de volgende stap in je ontwikkeling. Evolution Dance is een avontuur waarin je jezelf beter leert kennen.

Deze workshop wordt op maat aangeboden en is zeer geschikt voor teams binnen organisaties.