Danstherapie?

En dan is de website in de lucht. Wat leuk dat je er bent en dit leest.

In de afgelopen periode van kiezen en afstemmen van wat ik op deze site wil delen, ben ik ook aan een nieuw avontuur begonnen. Sinds september vorig jaar volg ik een master opleiding dans therapie op Codarts in Rotterdam. Een opleiding die wat mij betreft helemaal past bij wat ik al beoefen en organiseer.

Maar eh, dans therapie, wat is dat eigenlijk?

In dans- en bewegingstherapie gebruik je het bewegende lichaam als therapeutisch middel om meer integratie te vinden tussen de verhalen in je hoofd en de acties in je leven. Door dans en beweging krijg je toegang tot méér dan alleen je denken en kan je de koppeling maken naar de directe ervaring van het lijf. In danstherapie is er de uitnodiging om de informatie en ervaring die voortkomt uit je eigen dans en beweging mee te nemen in het therapeutische proces. Een danstherapeut helpt je om de verbinding te leggen van de therapiesessie naar het dagelijks leven. Danstherapie valt onder de overkoepelende noemer ‘vaktherapie’, waarbinnen onder andere de kunstvormen drama, muziek, beeldende kunst ook het vak zelf inzetten als middel om vanuit een ander perspectief met een probleem of uitdaging te werken.
In een volgend blog zal ik meer delen over hoe danstherapie relevant is voor het werk dat ik nu doe. In mijn blogs wil ik inspiratie en ervaringen uit mijn werk en opleiding delen, waarin het thema dans als middel en dans als expressievorm de rode draad vormt.